Garantie procedure

Garantie & Klachten procedure

Garantie

Het is zeer vervelend wanneer een product stuk gaat of niet meer goed functioneert. Wij lossen dit graag voor jou op. Vraag een 'Retourformulier bij defect Product' bij ons aan, stuur het defecte product naar ons toe en je krijgt zo snel mogelijk het gerepareerde product of een nieuw product thuisgestuurd.

Gaat het product binnen de garantieperiode stuk en wil je het naar ons terugsturen voor reparatie of vervanging? Volg dan het onderstaande stappenplan:

Stap 1: Vraag bij onze klantenservice een retourformulier aan.
Stap 2: Geef in het retourformulier aan dat je het product terugstuurt omdat het defect is.
Stap 3: Pak het product dat je terugstuurt goed in zodat het goed beschermt is, bijvoorbeeld in een stevige doos.
Stap 6: Print vervolgens het ingevulde retourformulier en stop het in de doos bij het defecte product. Heb je geen printer? Schrijf de informatie uit het retourformulier dan even over op papier.
Stap 7: Stuur het defecte product zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen 14 dagen na ontvangst van het retourformulier, naar het onderstaande adres:
City Soda B.V.
Venserweg 21 E
1112 AR Diemen

Wanneer je een product retour wilt sturen, draag je zelf het risico voor de retourzending. Wij adviseren je daarom het pakket aangetekend te verzenden en het verzendbewijs te bewaren. Hiermee kun je een eventuele vermissing claimen bij de vervoerder van het pakket. Heb je vragen over de status van je retourzending? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Klachten

Het kan altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden u aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@city-soda.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer uw klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.